Peter og undertegnede på cyklen igen 2

Vi startede som sædvanlig på Odins Bro ( torsdag den 22 09 16  kl 0900 )Vi valgte ruten af stierne til Langesø.. Vi vil undgå landevejen , den bilende trafik kører tæt på os og cykelstierne er nogle steder for smalle. Et blik til højre lammede Peter.. stop og tag dit fotografiapparat..hvorfor sagde jeg (havde sgu da ikke set noget fotogent??) ryk tre meter baglæns og se ind i haven, hvilket jeg gjorde og der var dyr på græsset..

et-kig-i-haven

Turen til Langesø er meget smuk og følger den gamle jernbane til Slukefter gennem skov og eng  og megen RO.  og lige med et kommer vi ud af skoven og rammer Langesø…img_0003-ved-langesoeen

 

 

 

 

 

Vi kørte op til kapellet og nød udsigten.. her et foto fra kapellet… derefter bag om søen og ned til søen igen.

img_0010

 

 

Fra kapellet

Slottet ved Langesø

img_0011

 

Så var det hjemad igen, men vi skulle nå ca 40-45 km , så det var gennem Skoven og lidt landevej før vi ramte en sti vi kunne bruge.

Peter plejer at få mig helskindet hjem, men i dag kunne jeg afleverer ham på Bogense landevej og se ham sikkert over til stien ( så var han næsten hjemme)

leben-paa-odense-havn

 

Jeg kørte over Odense havn og så på lidt kajakøvelse for skoleelever.. billedet hvor en elev blev skubbet i vandet fik jeg ikke..(da havde jeg lagt app. væk..æv)      Men igen en god tur..  45 km sådan cirka..

Den 28 09 16 blev med godt vejr, dog noget blæsende, men vi besluttede at køre hvad vi kalder STORMRUTEN.. en rute lang Odens Å godt beskyttet af store træer, der tager af for blæsten. Det blev en tur med lidt komplikationer. På broen kunne vi konstatere lidt bøvl med mit baghjul, virkede noget ekset!! så vi måtte hjem efter noget værktøj hos MIG.. ( Peter har ellers værktøj med så vi kan lave nogle småreparationer!!!  nå men det havde han så ikke, Klarede sig med at sige at mine bolte var nogle underlige størrelser )  Vi fik rigget baghjulet på plads og kom så af sted.. Ved gearskift sprang min kæde af to gange.. Ude ved Karslund så vi at Peters måler , der normalt sidder på styret, var væk.. Muligheden for at få det nøjagtige kørte km.antal var væk og højeste kørte hastighed samt gennemsnits hastigheden var væk..  Nå men hvis kørte samme rute hjem kunne vi være heldige at finde målerdimsen.. Vi fik indtrykket at samtlige pensionister / skoleelever  / børnehaveklasser mm var på stivandring.  Vi opgav eftersøgningen og fik en god cykeltur langs åen.  Da vi havde kørt postuleret 30km sagde Peter at 30 km stenen vare nået for nu var han øm i nummeren.. og derfra og hjem var der, ved vi, 10 km  så en tur på ca 40 km.. Lidt foto fra åen blev der da:

Odense Å på Engen

sensommer-odense-aa

Lidt fra Bådudlejningen i Munke Mose

snart-lukketid-for-denne-saeson odense-aa munke-mose-loevfald-inden-laenge

 

 

 

 

 

 

Næste tur blev  onsdag den 05 10 16  en blæsende dag med høj skarp sol. Vi ville cykle mod området hvor Facebook muligvis lægget en datacenter. Ruten førte os forbi Bilka hvor Peter kunne få sin cykelmålerdims udskiftet. Vi kom bag ud fra Bilka og havnede på universitetsområdet.  Et mega stisystem førte os væk fra vort mål, men viste os et nyt område og ny vej  i Odense.

Den nye vej ..

img_0002 img_0003 img_0004 img_0005 img_0007

 

 

Peter havde ikke været på disse kanter før, så for ham var det en ny oplevelse at se hvad der sker her vor Universistetshospitalet bliver bygget og vejsystemet udbygget derefter.  På ruten hjemover kom vi til Aasum , hvor Peter kender et møbelsnedkeri hvor han kan få lavet møbelplader ( det gør han selv ). Her skulle han lave en aftale for næste uge.. Igen et formål med turen ( det skal jo lyde som om det er tilfældigt at vi kommer dertil?)  2 ting + træning + snak .. jo turen blev god  .. igen..  Vi mødte ikke nogen cykelentusiaster på denne tur, de har nok pakket sammen for denne sæson. Hvis vejret tillader det vil vi fortsætte vore ture..

Vejret arter sig og vi aftaler en ny tur til den 13 10 2016 hvor vi skulle mødes på Odins Bro som sædvanlig kl 0900, men da jeg nåede mødestedet var broen lukket for cyklister?? kontaktede Peter og fik ham omdirigeret til nyt mødested. Det nye havnebad. Her kommer Peter fræsende.img_0005

 

 

 

 

Der bygges  og bygges på havnen.. bare se her  img_0003

 

 

 

 

 

 

Vi aftalte en tur mod den Fynske Landsby og videre ud i stisystemet. Næste stop var ved Carls Lund under opbygning efter branden.  img_0010

 

 

 

Undertegnede med cykel  foto v/ Peterimg_2246

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi styrede mod Hollufgård,  hvor der i Parken var udstilling af 62 skulpturer. Vi cyklede lidt rundt i Parken og der var og er meget at se på (dyre sager må vi sige)

Her er en smagsprøve img_0023 img_0024 img_0026 img_0027 img_0028

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herfra turede vi noget omkring i landskabet , det var lidt blæsende og sammesteder lidt vådt. Vi nåede ca km 35 den dag.. ganske udmærket.

Næste tur skal planlægges inden længe.. men Peter har travlt i øjeblikket med mange gøremål..